top of page

Selvkærlighed og relationer - hvorfor er det så svært og alligevel så nødvendigt

Jeg faldt lidt tilfældigt over noget i går, der fik mig til at tænke lidt over det her med relationer og kærligheden til os selv. Om hvorfor det kan være så svært – men også virkelig nødvendigt.
”Du kan ikke blive elsket af en anden – før du har lært at elske dig selv” - en sætning, som de fleste af os har hørt, og som mange af os har taget som en sandhed.


Måske er vi bange for at vise, hvem vi er. Bange for at blive sårede, blive forladt eller miste. Eller måske har vi et selvværd der gør, at vi ikke tror, at vi er værd at elske.


Måske undgår vi endda helt kærligheden eller de nære relationer, af den grund alene at det er for farligt eller for svært - som jeg selv gjorde i mange år.


Når vi indgår i relationer på en måde, der ikke er sund for os (hvor vi ikke er eller tør være os selv), er det en læring vi har med os fra det liv vi har levet.


Ud fra et energetisk perspektiv tiltrækker vi mennesker i vores liv, der afspejler den læring vi har brug for.


Og derfor er det rigtig vigtigt, at vi tør være – og lære – i vores relationer. For det er nemlig her, at vi har den bedste læreplads for både kærlighed og selvkærlighed.


Det er her, at vi kan øve os i at udtrykke os, sætte sunde grænser for os selv og fortælle om vores behov. Her vi kan lære at vise, hvem vi virkelig er, men ud fra et selvkærligt perspektiv.


Så selvfølgelig kan du både elske og blive elsket af en anden, selvom du stadig øver dig i at lære at elske dig selv.


Og netop derfor skal vi ikke være så bange for den kærlighed. Men i stedet begynde at tilgå den meget mere bevidst ud fra et selvkærligt perspektiv - i dette tilfælde at turde vise hvem vi er inderst inde, og turde udtrykke vores grænser, vores behov og vores længsler.


For hvis vi tør stå i livet – og i vores relationer – ud fra et selvkærligt perspektiv, da vil vi også energetisk tiltrække relationer, der understøtter den selvkærlighed.


Så hvis du også har en livslæring med dig omkring kærlighed og relationer. Så øv dig, dyrk den bevidste kærlighed til dig selv gennem dine relationer. Tag vare på dig selv og den du er, for da vil du også møde andre, der gør netop det.6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

留言


bottom of page