top of page

Når livet vælter dig omkuld..

Opdateret: 23. maj 2023Det burde være så let, det der med at gå hjertets vej, glædens vej, lethedens vej. Jeg oplever, at rigtig mange har svært ved lige præcis det. Svært ved at mærke sig selv og svært ved at være i livet. Svært ved at mærke glæden og lykken, når man er så heldig, at den kommer forbi. Svært ved at være i sorgerne og udfordringerne, som liver også byder os, uden at blive væltet helt omkuld.


Som mange af jer ved, blev jeg væltet helt omkuld af livet en decemberdag i 2020. Det kom pludseligt og uden forvarsel. Og det ikke bare væltede mig omkuld, men kastede mig ud på det dybeste mørke hav, jeg nogensinde har svømmet i. Jeg kæmpede med alt hvad jeg havde lært for at komme op til overfladen igen. Men på et tidspunkt fandt jeg mig selv på et sted med så meget mørke, at jeg var bange for aldrig at komme op igen. Jeg var bange forsvinde i meningsløsheden og smerten, og aldrig finde min vej tilbage igen. Og det var barskt at være i, men endnu mere barskt at erkende, for jeg kunne ikke se nogen vej ud. Jeg kunne i hvert fald ikke finde den selv.


Men livet er jo heldigvis også så vidunderligt, at lige præcis som jeg var nede i mit dybeste mørke, blev jeg også vist vejen tilbage igen. Og i går nåede jeg en milepæl på den rejse, da jeg afsluttede første del af min healeruddannelse.


Men man behøver ikke blive væltet helt omkuld af livet, som jeg gjorde, for at det kan synes svært at være i (livet altså). Min oplevelse er, at rigtig mange er et sted, hvor de kan mærke, at noget i dem ikke er, som det skal være. En indre uro, tristhed, sorg, modløshed, manglende glæde, svære relationer. En grundlæggende følelse af, at der er noget indeni, der er svært og at livet er svært at være i. Følelser der ofte bliver fulgt af følelsen af at være forkert, ikke at passe ind. At der må være noget galt med en, når man ikke kan finde vejen, finde glæden og finde sig selv. Det kan alle de andre jo, hvorfor kan jeg så ikke?


Det har også været min kamp meget af mit liv – også før livet for alvor væltede mig omkuld. Jeg havde svært ved at mærke mig selv, mærke min glæde, mærke min vej i livet. Og jeg brugte mange år på at lede efter det, Og da livet så rev tæppet fuldstændig væk under fødderne på mig, havde jeg et valg: jeg kunne lægge mig ned og blive liggende, eller jeg kunne rejse mig op og kæmpe for at finde tilbage til livet.


Jeg valgte det sidste. Ikke kun for mine børns skyld, men for min egen, helt inderst inde. Jeg vidste i mig selv, at jeg havde brugt nok tid i mørket i mit liv, og det skulle jeg ikke mere. Og derfra begyndte rejsen ud i lyset igen, bogstaveligt talt. For healing og lys har været min vej tilbage til livet igen. Det er det ikke for alle. Vi har alle vores vej at gå. Men det har bestemt ikke været let, og det er ikke altid let. Jeg har måttet se mig selv i øjnene, følelserne, handlingerne, mønstrene, for at finde ind til den del af mig der ved, at livet er noget jeg gerne vil og glædes over. Med alt hvad det byder.


Men det har også været en rejse ind i hjertet og ind i den del af mig, der vælger taknemmeligheden og glæden. Og jeg er dybt taknemmelig for den rejse jeg har været på igennem de sidste to et halvt år. Taknemmelig for den læring og den udvikling livet har givet til mig som en mulighed. For det har bragt mig tilbage til mig selv på en måde, som jeg aldrig har oplevet før, hvor jeg mere og mere oplever fred og kærlighed som grundtone i mit liv.


Og hvorfor skriver jeg så alt dette? Det gør jeg, fordi jeg oplever, at der er rigtig mange som jeg, der har svært ved at finde deres vej i livet. Svært ved at mærke sig selv og deres inderste behov. Svært ved at åbne hjertet for livet og for andre.


Men jeg ved, at livet ikke behøver at være sådan. Vi har alle muligheden for at give slip på det, vi ikke har brug for mere. Og vi har alle mulighed for at vælge et liv med mere lys og mere glæde, i overensstemmelse med det vores hjerte dybest inde kalder på. Men det kræver mod og det kræver, at vi tager et valg.


Livet er jo i virkeligheden bare et vidunderligt eventyr, som vi er så heldige at få lov til at opleve. Det glemmer vi bare indimellem, når det hele bliver lidt for svært.


I kærlighed og lys,

Katrine


Jeg tilbyder lige nu en prøvebehandling til 400 kr. på enten healing eller lydhealing – herefter normalpris. Vælg da ydelsen ’Prøvebehandling’, når du booker tid.


327 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Kommentare


bottom of page