top of page

Er dit nervesystem i balance?

Vidste du, at dit nervesystem påvirker hvilke tanker du tænker og har adgang til? At det har betydning for hvordan du oplever verden, dig selv, mennesker omkring dig?Og vidste du, at følelser fastlåses i nervesystemet, hvis de undertrykkes og ikke får lov til at flyde? At traumer sætter sig i nervesystemet, hvis de ikke forløses? At stress kan sætte sig i nervesystemet, hvis det bliver ved i for lang tid?


Og vidste du, at et traumatiseret eller stresset nervesystem kan gøre at vi overreagerer på situationer eller oplevelser? Kan sætte sig som fysiske spændinger i kroppen? Kan give tankemylder eller katastrofetanker?


Nervesystemet er så smart indrettet, at det husker alt, hvad vi har oplevet – også alt det vi ikke husker med vores bevidste sind. Og det er herigennem at vi sanser verden.


Og hvis vores sanseapparat er stresset, traumatiseret, ureguleret eller i ubalance, bliver den måde vi sanser verden det også. Og endda helt uden at vi ved det, eller opdager det.


Rigtig mange af os har måske gået gennem livet med et system, der har været overbelastet, traumatiseret og med ophobning af gamle følelser. Ganske enkelt fordi vi ikke har lært at regulere os selv. Ikke lært at mærke os selv. Ikke lært at udtrykke os selv. Ikke lært at heale os selv.


Måske reagerer du også indimellem uhensigtsmæssigt, når du bliver trigget? Måske har du svært ved at finde glæden og roen, når du er stresset? Eller svært ved at holde balancen, når du er i perioder med bearbejdning eller udrensning af gamle traumer? Eller måske har du over en længere periode været presset i en grad, der har krævet alt for meget af dig?


Hvis ovenstående gælder for dig, så gætter jeg på, at du ikke har følt dig som den bedste version af dig selv.


Den gode nyhed er, at vi med ret simple midler kan lære at regulere vores nervesystem – både når vi bliver trigget. Men også det kronisk stressede nervesystem kan heales.


For når vi er i balance, da har vi adgang til glæden, kreativiteten, kærligheden og kontakten til vores sjæl. Og vi kan være den bedste version af os selv – for vores børn, vores venner, vores partner og mennesker omkring os. Og måske vigtigst af alt: for os selv!


5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page